Nyheter
2010-04-01   |   Publicerad 14:42

Enköping väljer Svensk e-identitet


Enköpings kommun inför säker inloggning med e-legitimation för medborgare som ska logga in mot kommunens e-tjänster. E-legitimationsinförandet är ett första steg mot en sammanhållen och säker arkitektur för åtkomst till kommunens information och system.


Inför det fortsatta arbetet med att utveckla e-tjänster och extern åtkomst har kommunen valt att ersätta befintliga leverantörer av inloggningslösningar med tjänster från Svensk e-identitet.

 

Förutom medborgarinloggning införs en portal för medarbetare som ger en inloggning till alla verksamhetssystem, oavsett vart användaren befinner sig.

 

Den nya leverantören ger oss möjligheten att införa mer för mindre helt enkelt. De tillhandahåller all funktionalitet i form av färdiga tjänster vilket gör att vi slipper lägga tid och pengar på att införa och förvalta ny teknik. Tjänstekonceptet ger oss därmed mer tid och resurser att lägga på utveckling av vår kärnverksamhet säger Simon Lindgren, IT-chef på Enköpings kommun.

 

Jörgen Hellgren på Svensk e-identitet som levererar inloggningstjänsterna är stolt att få leverera till Enköping. Vi är en unik leverantör som fokuserar på att leverera funktion istället för teknik till kunderna. Jag är övertygad om att både medborgare och medarbetare i kommunen kommer att märka av det när de nya tjänsterna tas i bruk fortlöpande under 2010, avslutar Jörgen.

Visa alla nyheter