Nyheter
2011-06-09   |   Publicerad 11:49

Enhet och plattform styr inloggningsmetod och GUI


Som ett led i att alltid tillhandahålla de mest användarvänliga inloggningstjänsterna på marknaden lanseras nu tjänsten "Device-login". Med den styrs grafiska gränssnitt och inloggningsmetoder automatiskt.

 

Tjänsten Device-login känner automatiskt av exakt vilken enhet eller (mobil)plattform användaren använder. Dvs beroende på om användaren använder en surfplatta, smartphone, dator eller annan enhet får användaren olika inloggningsmetoder att välja på. Vid inloggning anpassas även de grafiska gränssnitten så att t.ex. en Androidtelefon från HTC har ett helt annat grafiskt gränssnitt jämfört med en iPad eller en vanlig dator.

 

Device-login kompletterar den redan avancerade åtkomstkontrollen som Svensk e-identitets tjänster innehåller. Övriga metoder att styra åtkomstregler och inloggningsmetoder är t.ex. användarens plats, tjänst som ska nås eller typ av användare/kund.

 

För befintliga kunder aktiveras Device-login enkelt. Det enda kunden behöver göra är att med hjälp av Svensk e-identitet definiera de inloggningsmetoder som ska gälla för olika grupper av enheter och plattformar.

 

 

Visa alla nyheter