Nyheter
2011-08-08   |   Publicerad 14:19

Film om Säker inloggning till Google Apps


Allt fler företag lägger sin information i Google Apps men oftast skyddas informationen endast av användarnamn och lösenord. Med en enkel tjänst från Svensk e-identitet kan inloggningssäkerheten höjas avsevärt.

 

Filmen visar hur Arlandagymnasiet i Sigtuna kommun på ett mycket enkelt sätt inför säker inloggning för lärare och elever med Svensk e-identitets tjänster och YubiKeys från Yubico.


 

Den metod och teknik som används i filmen går mycket enkelt att  implementera på alla företag och organisationer från en till oändligt antal användare. Hela lösningen är i funktion hos användarna inom tre timmar från att Svensk e-identitet får uppdraget. I tjänsten ingår Svensk e-identitets YubiKey Zero Administration (YZA) som gör att säker inloggning kan införas samtidigt som administrationen minskar.

 

Enda förutsättningen är att organisationen använder Microsoft Active Directory eller Novell e-Directory samt ett Premium- eller Skolabonnemang hos Google. Att användarna kan använda sitt AD-/Novell-konto för inloggning till Google Apps löses sedan helt automatiskt av tjänsten, efter att den så kallade AWS-klienten installerats i organisationens nät.

 

Prissättning: Från 0.5 Euro per användare och månad.

 

Vill organisationen använda säker inloggning eller en inloggning till alla system är det enkelt att lägga till fler tjänster till befintligt abonnemang. YubiKey är bara en av många metoder för säker inloggning som stöds av inloggningstjänsterna.

 


Ring oss på 018-430 18 18 för att beställa.

 

 

Visa alla nyheter