Nyheter
2012-01-09   |   Publicerad 17:45

Pascal - Hög tid att beställa SITHS-kort för inloggning


För att medarbetare hos vård- och omsorgsgivare ska kunna logga in i Pascal krävs SITHS-kort. Om landstinget inte utfärdar korten beställer ni dem direkt från Svensk e-identitet.


Pascal ordinationsverktyg är ett nationellt verktyg för ordination av läkemedel som ska införas i vården i flera steg. Först ska Pascal ordinationsverktyg kunna ordinera dosdispenserade läkemedel. Sedan kommer alla typer av ordinationer kunna hanteras via verktyget. För inloggning krävs de så kallade SITHS-korten som är en standard för säker inloggning inom vård och omsorg. Läs mer om Pascal på Ineras Pascal-sidor.

 

 

Handläggning och tidplan

Införandet av Pascal sker etappvis med början i Västra Götaland redan i början på mars. I slutet av April är Pascal infört i hela landet.

 

För inloggning krävs SITHS-kort men för att hinna få dem i tid bör de beställas redan nu, speciellt för er som bedriver verksamhet i Västra Götaland.

 

Beroende på hur ni som vård- och omsorgsgivare vill ha korten och förvaltningen utförd kan det ta allt mellan någon dag till ett par månader att få korten i handen. Svensk e-identitet guidar er till den bästa lösningen och har bemanning för att det inte ska bli köbildning och väntetid. Dessvärre är vi inte ensamma i kedjan och den omges av ett omfattande regelverk som gör att kortutgivningen kan ta lång tid.

 

 

Beställning

Gå till www.e-identitet.se/pascal för att läsa mer och beställa

 

 

 

Kontakt
e-post: hsa-siths@e-identitet.se
tel order: +46(0)18-430 18 18
tel support: +46(0)18-430 18 17

 

 

Visa alla nyheter