Nyheter
2015-03-23   |   Publicerad 13:35

Mobilt SITHS klart för Pascal


Nordic Medtest och Inera har beslutat att Svensk e-identitets inloggningstjänst Mobilt SITHS är godkänd för det nationella e-hälsosystemet Pascal. Det innebär att användarnas befintliga SITHS-kort kan användas för inloggning till Pascal via iPads, iPhones och Androider.

 

Mobilt SITHS är en paketering av Svensk e-identitets inloggningstjänster, smartkortläsaren Tactivo och appen Net iD från SecMaker. Nordic Medtests rapport visar att den mobila inloggningslösningen lever upp till säkerhetskraven för digital hantering av patientinformation. Den är även godkänd av Inera som koordinerar landstingens och regionernas gemensamma e-hälsoarbete. Det innebär att vårdpersonal från och med april 2015 kan använda sina befintliga SITHS-kort för inloggning till Pascal och andra vårdsystem via surfplattor och smartphones.

 

Pascal används av mer än 50 000 läkare och sjuksköterskor inom landsting, kommun och privat sektor. Att tillgängliggöra Pascal på mobila enheter med SITHS-kort innebär möjlighet till stora effektivitetsförbättringar inom vården.

 

- Jag ser många fördelar med mobilitet inom vården som sjuksköterska. Det innebär att jag direkt hos brukaren kan ta del av nya ordinationer från läkare, läkemedelslistor och se om recept behöver förnyas. Jag kan dessutom tryggt och säkert föra in information om medicinering. Tillgången till Pascal mellan mina transportsträckor mellan brukare gör att jag även kan svara på frågor via telefon på ett mer effektivt sätt, säger Malin Persson, sjuksköterska inom hemsjukvården och Särskilt boende, Linköpings kommun.

 

- Det känns oerhört givande att vi lyckats tillgängliggöra Pascal via iPhones, Androider och surfplattor. Vi har utgått från ett befintligt behov och utvecklat en paketering som skapar nya förutsättningar för vården, säger Jörgen Hellgren, vd, Svensk e-identitet AB.

 

För mer information om Mobilt SITHS och mobilitet inom vården vänligen kontakta Jörgen Hellgren, vd, Svensk e-identitet AB tele 018-481 19 00 eller besök www.e-identitet.se.

 

Beställ Mobilt SITHS

 

 

Visa alla nyheter